nvista

Intenet Explorer 8 : "InPrivate Gözatma" Nedir?


InPrivate Gözatma, Internet Explorer'da iz bırakmadan Web'de gezinmenizi sağlar. Bu, bilgisayarınızı kullanan başkalarının Web'de nereleri ziyaret ettiğinizi ve nelere baktığınızı görmesini engellemeye yardımcı olur. InPrivate Gözatma'yı yeni sekme sayfasından veya Güvenlik düğmesine basarak başlatabilirsiniz.



 
 

 
İPUCU:
Eğer isterseniz direk "InPrivate Gözatma penceresi açan bir kısayol" oluşturabilir böylece InPrivate Gözatmayı etkinleştirmeyi unutma riskine karşı gözatma geçmişinizi güvenceye alabilirsiniz.Ayrıca "Full fonksiyonel bir kısayol" içinde buraya göz atabilirsiniz. Göz atma geçmişinizi silecek bir kısayolu oluşturmayı da buradan öğrenebilirsiniz.
 

 
 
NOTLAR:

  • InPrivate Gözatma'ya başladığınızda, Internet Explorer yeni bir tarayıcı penceresi açar. InPrivate Gözatma'nın sağladığı koruma yalnızca bu pencereyi kullandığınız sürece devrede kalır. Bu pencerede istediğiniz sayıda sekme açabilirsiniz, bunların tümü InPrivate Gözatma ile korunur. Ancak başka bir tarayıcı penceresi açarsanız, o pencere InPrivate Gözatma tarafından korunmaz. InPrivate Gözatma oturumunuzu sona erdirmek için tarayıcı penceresini kapatın.
  • InPrivate Gözatma'yı kullanarak gezinirken, ziyaret ettiğiniz web sayfalarının doğru şekilde çalışması için Internet Explorer (tanımlama bilgileri ve geçici Internet dosyaları gibi) bazı bilgileri depolar. Ancak, InPrivate Gözatma oturumunuzun sonunda bu bilgiler atılır. Aşağıdaki tablo, tarayıcıyı kapattığınızda hangi bilgilerin InPrivate Gözatma tarafından atıldığını ve tarama oturumunuz sırasında nasıl etkilendiğini açıklamaktadır:




Tanımlama BilgileriSayfaların doğru çalışması için bellekte depolanır, ancak tarayıcıyı kapattığınızda temizlenir.


Geçici Internet DosyalarıSayfaların doğru çalışması için diskte depolanır, ancak tarayıcıyı kapattığınızda silinir.



Web sayfası geçmişiBu bilgiler depolanmaz.



Form verileri ve parolalarBu bilgiler depolanmaz.



Kimlik avından koruma önbelleğiGeçici bilgiler, sayfaların doğru çalışması için şifrelenir ve depolanır.



Adres çubuğu ve arama Otomatik Tamamlama
Bu bilgiler depolanmaz.



Otomatik Kilitlenme Kurtarması (ACR)Bir sekme oturum sırasında kilitlenirse, ACR bu sekmeyi geri yükleyebilir; ancak pencerenin tamamı kilitlenirse veriler silinir ve pencere geri yüklenemez.



Belge Nesne Modeli (DOM) depolaması
DOM depolaması web geliştiricilerinin bilgi tutmak için kullanabilecekleri bir tür "süper tanımlama bilgisidir." Normal tanımlama bilgileri gibi pencere kapatıldıktan sonra saklanmazlar.





 
INPRIVATE GÖZ ATMA NELER YAPMAZ? :
 
  • Gizli Tarama bilgisayarınızı kullanıyor olabilecek başka kişilerin web'de hangi sayfaları ziyaret ettiğinizi görmesini engellese de ağınızdaki bir kişinin —örneğin bir ağ yöneticisi ya da hacker— hangi sayfalara gittiğinizi görmesini engellemez.
  • InPrivate Gözatma'nın size Internet'te mutlaka anonimlik sağladığı düşünülmemelidir. Bu, web sitelerinin sizin kim olduğunuzu web adresinizden anlayabilecekleri anlamına gelir ve bir web sitesinde yaptığınız veya siteye girdiğiniz herhangi bir şey site tarafından kaydedilebilir.
  • InPrivate Gözatma'yı kullanırken eklediğiniz sık kullanılanlar veya özet akışları InPrivate Gözatma oturumunuzu kapattığınızda kaldırılmaz. Internet Explorer ayarlarında yaptığınız yeni bir giriş sayfası ekleme gibi değişiklikler de siz InPrivate Gözatma oturumunuzu kapattıktan sonra tutulur.
 
INPRIVATE OTURUMUNDA ARAÇ ÇUBUKLARI VE UZANTILARI KULLANMA:
 
InPrivate Gözatma bilgisayarınızda eklentiler veya tarayıcı uzantıları hakkında depolanan herhangi bir geçmişi veya bilgiyi temizlemez. Gizliliğinizin korunmasına yardımcı olmak için, Internet Explorer InPrivate Gözatma penceresinde tüm araç çubukları ve uzantıları varsayılan olarak devre dışı bırakır. İsterseniz aşağıdaki işlemleri uygulayabilirsiniz:


  • Internet Explorer'da Araçlar'ı ve ardından Eklentileri Yönet'i tıklatın.
  • Araç çubukları ve uzantılar'ı ve ardından kullanmak istediğiniz araç çubuğu veya uzantıyı tıklatın, sonra Etkinleştir'i tıklatın.
  • Kapat'ı tıklatın. 


Okumaya devam...

Programlar ve Ozellikleri 1223553916555226345

Yorumlar

Arşiv

Twitter

item