nvista

"Sistem Kurtarma Seçenekleri"ni Açmak


Pek çok yazıda geçen "Sistem Kurtarma Seçenekleri"ne  nasıl ulaşacağınızı bahsettiğim yazılara bağlantı vermek amacıyla burada açıklayacağım. 







NOTLAR:
"Sistem kurtarma seçenekleri" menüsü Vista Kurulum Dvd'sinin üzerindedir.Eğer OEM bir Vista ile geldiyse bilgisayarınız ve diskinizde bir kurtarma bölüntüsü varsa ve altta anlatacağım işlemler sonuç vermiyorsa bilgisayar üreticinizin Web sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 




METOT 1:
KURTARMA BÖLÜNTÜSÜNÜ KULLANARAK;


1-Bilgisayarınızı açarken sürekli F8 tuşuna basın. Eğer Dual boot bir sisteminiz varsa işletim sistemini seçtikten sonra F8 e basın.

2- "Bilgisayarımı Onar"ı (Repair your computer) seçip "Enter"a basın.



3-"Dil"i ve "Kullanıcı Adınız"ı seçip parolanızı yazın.

4- Alttaki "5. Adım"a geçin.


METOT 2:
BİR VİSTA KURULUM DVD Sİ KULLANARAK;


  • Gelişmiş sistem seçenekleri ekranında(Alttaki resim) "Bilgisayarımı onar"(Repair your computer) seçeneği yoksa bu seçeneği uygulamalısınız.



1- "Vista Kurulum Dvd"nizi veya kendi oluşturduğunuz "Vista kurtarma dvd"nizi takıp bilgisayarı yeniden başlatın.
NOT: "Bios"ta boot önceliğini optik sürücünüze vermeyi unutmayın.

2- Her hangi bir tuşa basıp bilgisayarı Dvd'den başlatın.
(8 sn. içinde basmazsanız Windows normal olarak başlatılır)



3-"Dil"i ve "Klavye"yi seçin.



4-"Bilgisayarımı Onar"ı seçin.



5- İşletim sisteminizi seçip devam deyin.
Vista burada listelenmemiş veya boşsa devam edin sadece.



6- Artık "WinRE" ekranına ulaşacaksınız.
İhtiyacınız olan seçeneği seçin.



BU SEÇENEKLERİN ANLAMI İSE ŞUDUR;


  • Başlangıç Onarma : Windows'un doğru şekilde başlamasını engelleyen eksik veya zarar görmüş sistem dosyaları gibi bazı sorunları düzeltir. Başlangıç Onarımı'nı çalıştırdığınızda, sorun olup olmadığını belirlemek üzere bilgisayarınızı tarar ve düzgün başlatılabilmesini sağlamak için sorunu gidermeye çalışır. 


  • Sistem Geri Yükleme : Bu seçenek bilgisayarınızın sistem dosyalarını daha önceki bir zaman döndürmenize yardımcı olur. Bu, e-posta, belgeler veya fotoğraflar gibi kişisel dosyalarınızı etkilemeden bilgisayarınızdaki sistem değişikliklerini geri alma yoludur. Sistem Geri Yükleme'yi bilgisayar güvenli moddayken kullanırsanız, geri yükleme işlemini geri alamazsınız. Ancak, Sistem Geri Yükleme'yi yeniden çalıştırarak, varsa farklı bir geri yükleme noktası seçebilirsiniz.






  • Windows Complete PC Geri Yükleme : Sabit diskinizin içeriğini yedekten geri yükler.Windows Complete PC Yedekleme ve Geri Yükleme, Windows Vista Starter, Windows Vista Home Basic ve Windows Vista Home Premium sürümlerinde yoktur.Bu sürümlerde yedek oluşturabilmek için linke tıklayın.












  •   Komut İstemi : İleri düzey kullanıcılar Komut İstemi'ni kullanarak kurtarmayla ilgili işlemler gerçekleştirebilir ve sorunları tanılamak ve gidermek amacıyla diğer komut satırı araçlarını çalıştırabilirler.

Okumaya devam...

Sorunlar 3189014673483911917

Yorumlar

Arşiv

Twitter

item