nvista

Gizli Yönetici Hesabını Etkinleştirmek


BİLGİ: Windows Vista'da bazı zorunlu hallerde kullanılmak üzere gizlenmiş bir yönetici hesabı vardır.Bu hesap varsayılan olarak bir şifreye sahip değildir.Bu bir yandan güvenlik açığı oluştururken diğer yandan bu hesaba şifre vermek şifrenin unutulduğu durumlarda bazı kurtarma seçeneklerini imkansız hale getirebilir.Eğer bu hesaba şifre atamaya karar verirseniz bu kesinlikle unutmayacağınız bir şifre olmalıdır.Bu hesabın diğer yönetici hesaplarından en büyük farkı UAC yi kullanmamasıdır.Daha fazla bilgi için   Microsoft Yardım ve Destek: KB942956 makalesine göz atabilirsiniz.  


UYARI:
Bu hesabı etkinleştirip sonra normal bir yönetici hesabı gibi kullanmaya kalkışmanız kesinlikle tavsiye edilmez.Bu herhangi bir nedenden dolayı hesabınıza ulaşamadığınız durumlarda hesabınızı kurtarmanızı imkansız hale getirecektir. 


NOTLAR:
*Bu hesabı etkinleştirmeniz esnasında kullandığınız hesabı kaybetmeyeceksiniz.Sadece kullanıcı hesaplarına yeni bir hesap eklenmiş olacak.
*Eğer bilgisayarda oluşturulmuş herhangi bir yönetici hesabı yoksa bilgisayarınızı "Güvenli Mod"da başlattığınızda otomatik olarak bu hesap devreye girer ve bu hesabı kullanırsınız. 




1-Yönetici haklarına sahip bir komut istemcisi açın.

2Hesabı etkinleştirmek için; 

a) Komut satırına   net user administrator /active:yes yazın ve "Enter"a basın.



b) "Adım 4"e gidin.


3Hesabı tekrar gizlemek için; 

NOT: Bu işlemi gizli yönetici hesabında oturum açmışken yapamazsınız.Normal bir yönetici hesabı ile oturum açtığınızdan emin olun.

a) Komut satırına   net user administrator /active:no yazın ve "Enter"a basın.



b) The command completed successfully mesajını almadıysanız işlemi tekrar edin.Yine de başarılı olamazsanız "Güvenli Mod" da deneyin.


4- "Komut istemcisi"ni kapatın.

5- Oturumu kapatıp yaptığınız değişikliği oturum açma ekranında görebilirsiniz.

Okumaya devam...

Sistem Aracları 6986934021032700673

Yorumlar

Arşiv

Twitter

item