nvista

Diskin Bir Kalıbını (İmajını) Almak


BİLGİ: Sisteminiz çöktü veya bir virüs bulaştı sonuçta format atmak zorunda kaldınız.
Vista DVD niz ise 2 yıllık. Saatlerce güncelleme yüklemek ve sürekli kullandığınız programları bulup tekrar yükleme işkencesi bir yana kişisel bilgilerinizi kaybetmiş olmanız bir yana. Oysa bundan korunmanın ve her bilgisayar kullanıcısının yapması gereken çok basit bir şey var:

Hali hazırda kullandığınız tıkır tıkır işleyen sisteminizin bir imajını almak! Ve sonra gerektiğinde tıpkı yeni bilgisayar aldığınızda size verilen recovery DVD leri ile yaptığınız gibi 10 dakikada sürücüleriyle,kurulu programlarıyla,kişisel bilgilerinizle beraber Vista yı yeniden kurmak.


NOTLAR:


  • Bu eğitim "Home Basic" veya "Home Premium" kullanan kullanıcılar içindir.Daha üst sürüm kullanan kullanıcılar 3. parti bir program kullanmak yerine Vista nın kendi yedekleme özelliğini kullanabilirler.


  • Bu işlem ile alacağınız imaj OEM Recovery(Kurtarma) DVD'si ile tamamen aynı fonksiyona sahip olcaktır.
  • Olayın acemi kullanıcılar için daha anlaşılır olması için daha da açayım;
"C\" bölüntüsüne "Vista"yı kurdunuz. Güncellemeleri yüklediniz. Sık kullandığınız programları,kişisel verilerinizi yüklediniz. İşte bu sırada bir kurtarma imajı alırsanız bu imaj bu kurduğunuz herşeyi kapsayacaktır .Bir daha ki kurulumda "Vista Dvd"niz ile değil bu imaj ile bilgisayarı "Boot" edeceksiniz ve Vista'yı bunun üzerinden kuracaksınız. Kurulan Vista ise işte o her şeyiyle hazır olan Vista olacak. Ne güncelleme,ne program yükleme ne de sürücü yükleme!
  • Aynı işlemi yapabileceğiniz başka ve çok tutulan programlarda vardır.Bunların en bilinenleri ve tutulanları  "Acronis True İmage" ve "Norton Ghost"tur.Fakat bunlar ücretli programlar olduğu için ücretsiz seçeneği de olan bir programı anlatmayı uygun buldum.


GEREKENLER: 
  • Problemsiz çalışan bir Vista
  • Harici bir hard disk veya yeterli kapasiteye sahip bir USB bellek
  • 1 adet CD veya DVD 



1Buradan "Drive Backup 9.0 Free Edition"ı indirip kurun.
Not: Kurulum sırasında sizden şifre isteyecek "Free key" bağlantısına tıklayarak ücretsiz şifrenizin mail adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.



2- Kurulumu tamamladıktan sonra "Back up Disk or Partition" butonuna basarak Vista'nın kurulu olduğu diski seçin.



3- Daha sonra yedeği kaydedeceğiniz medyayı seçin.Ve yedeğinize bir isim verin.(Örn. arc_system)



4- "İleri" deyip işlemin tamamlanmasını bekleyin.

Artık yedeği oluşturdunuz.Şimdi bunu nasıl gerektiğinde geri yükleyebileceğinizi görelim.


1-Öncelikle sisteminizin hiç açılmaması durumunda kullanabilmeniz için "Boot edilebilir bir medya" oluşturmanız gerekiyor.Bunun için;

  • "Build Recovery Media" sekmesini açın.
  • Burada usb bellek veya cd kullanarak bir Boot edilebilir bir medya oluşturun.Oldukça basit olduğu için detaylı anlatmaya gerek duymuyorum.
  • Yanlız Usb bellek kullanırsanız içindeki bütün bilgiler silinecektir. Bunu göz önünde bulundurun.


2-Eğer sisteminiz çalışır durumdaysa aldığınız yedeği geri yüklemek oldukça basit. "Restore Disk Or Partition" sekmesini açıp talimatları uygulamanız yeterli.

3- Eğer sisteminiz açılmıyorsa bilgisayarı oluşturduğunuz Boot edilebilir usb veya Cd ile başlatıp talimatları uygulayın.
Ayrıca  buradan program ile ilgili eğitim videolarını izleyebilirsiniz.

Hepsi bu!

Okumaya devam...

Programlar ve Ozellikleri 1318164842312352097

Yorumlar

Arşiv

Twitter

item